המדריך לבחירת אריזות לאוכל חם

“שלום, התקשרתי להתלונן על משלוח שקיבלתי ממכם. הזמנתי מרק, פסטה וסלט וכשפתחתי את השקית ראיתי שהמרק נזל החוצה והכל השקית נרטבה מבפנים.”

“תקפידו לסגור טוב את האריזה, כי בפעם הקודמת שהזמנתי משלוח הרוטב נשפך והשקית נרטבה וממש אבל ממש לא נעים לאכול ככה”.

אם שמעתם תלונות כאלה או דומות במסעדה שלכם חשוב שתדעו שהן מעידות על כך שיש בעיה באריזות אוכל חם או באריזות טייק אווי למסעדות שבהן אתם משתמשים.

כבעלי מסעדה או כאנשים העוסקים בתחום המזון אתם בטח יודעים עד כמה חשובה האריזה של האוכל כאשר לקוח מזמין טייק אווי.

אין דבר המעורר תחושת כעס, תסכול ואכזבה מאשר הזמנת טייק אוווי שהשתבשה. אם ההזמנה השתבשה בגלל פקק או תאונת דרכים, לך כבעל עסק אין הרבה מה לעשות. אך אם מדובר בהזמנה שהשתבשה בגלל שימוש באריזה לא מתאימה למשלוחי טייק אווי ניתן לפתור את הבעיה על ידי הזמנת אריזות לאוכל חם טובות יותר ומתאימות יותר למסעדה שלכם.

כל בעל עסק בתחום המזון שעושה משלוחי טייק אווי יודע שהוא חייב להשתמש בכמה סוגי אריזות לאוכל חם. ומדוע חשובה כל כך האריזה של האוכל החם? קיימות לכך 5 סיבות:

  1. האריזה צריכה לשמור על האוכל חם מהרגע שעזב את המבטח ועד הרגע שהוגש לצלחת של הלקוח
  2. האריזה צריכה להיות קלת משקל מצד אחד וחזקה מן הצד השני
  3. האריזה צריכה להיות עמידה בפני טלטולים כך שלא תיקרע או תתפרק בזמן הנסיעה ברכב או בקטנוע
  4. האריזה צריכה לשמור על הנראות של האוכל כך שהוא לא ימעך או ישפך בזמן המשלוח
  5. האריזה צריכה להיות נוחה לאיחסון במסעדה עצמה ולתפוס מעט מקום במחסן

כדי לבחור אריזות טייק אווי למסעדות בייחוד אם צריך אריזות לאוכל חם או אריזות למזון מהיר חשוב לשים לב שצריך להתאים את סוג האריזה לסוג המנה. לדוגמא, בכדי לארוז מרק לא תשמשו באריזת קרטון מתקפלת אלא בקופסה עם מכסה וציפוי פלסטיק פנימי המונע מהחום של המרק להרוס את האריזה.

אם אתם רוצים להזמין אריזות לאוכל חם קיים מגוון רב של אריזות מזון מהם תוכלו לבחור:

  • אריזות למרקים
  • אריזות למנה עיקרית עם תוספת אחת
  • אריזות למנה עיקרית עם שתי תוספות
  • אריזות לתוספות בלבד כגון צ’יפס או אורז

לאחר שהבנתם אילו אריזות למזון מהיר או אריזות טייק אווי למסעדות אתם צריכים, תצטרכו לבחור בין:

  • אריזות אלומיניום (חמגשיות)
  • אריזות קרטון
  • אריזות נייר מתכלה

וכמובן שצריך גם להתייחס לצורה של האריזה:

  • אריזות לאוכל חם בצורת עיגול (לפסטה או סלט)
  • אריזות לטייק אווי בצורת קוביה (למוקפצים או כנפיים)
  • אריזות לטייק אווי בצורת מלבן (לסושי, המבורגר או סטייק)

כמובן שלכל אריזה ואריזה יש עלות ייצור שונה והשפעה שונה על איכות הסביבה שבשנים האחרונות תופסת יותר ויותר מודעות אצל לקוחות ובעלי מסעדות. אם הזמנתם אוכל לאחרונה בטח שמתם לב שנוספה האפשרות לבחור האם לקבל עם המשלוח סכום מפלסטיק או לבחור באופציה הירוקה יותר ולהשתמש בסכום הבייתי.

אחרי שבחרתם את צורת האריזה ואת סוג האריזה הגיע השלב הבא של בחירת עיצוב האריזה.

אין ספק שההדפסה על האריזה משפיעה על ההנאה מהאוכל. למרות שאומרים אל תסתכל בקנקן אלא מה שיש בתוכו, במקרה של אריזות מזון מהיר ואריזות אוכל חם הקנקן חשוב מאוד.

יש בעלי מסעדות הבוחרים באריזות לבנות חלקות ומשקיעים יותר כסף בעיצוב השקית, יש בעלי מסעדות הבוחרים להדפיס את הלוגו של המסעדה (או כל כיתוב אחר) על האריזה של המנה, על הסכום וכמובן גם על השקית.

בסופו של דבר הבחירה באריזות לאוכל חם, אריזות למזון מהיר, אריזות טייק אווי למסעדות מושפעת מהתקציב העומד לרשותכם כבעלי מסעדה ומהרצון שלכם להציע ללקוחות אריזות מעוצבות, פרקטיות אשר שומרות על איכות המזון ועל הטמפרטורה שלו מהרגע שיצא מהמסעדה ועד שהשליח דפק אצלם בדלת.

 

טיפים
מאמרים ומידע

גלילה לראש העמוד